Core Energetica

Core Energetica is een vorm van psychotherapie die gericht is op het vergroten van zelfbewustzijn, het verdiepen van gevoelens en de groei van innerlijke kracht.
Het kan in een relatief korte tijd de vitaliteit en de energie verhogen en tot positieve verandering leiden.
De methode werkt met het lichaam door beweging, ademhaling en persoonlijke interactie en onderzoekt op deze manier blokkerende patronen in jezelf en in relatie tot anderen. Vooral de patronen die je ervan weerhouden te genieten en het leven ten volle te leven vanuit je eigen waarheid.
Core Energetica is ook een analytische therapie, wat betekent dat jeugdervaringen een belangrijke plaats innemen. Het is gebaseerd op de uitgangspunten van Sigmund Freud en Wilhelm Reich en verder ontwikkeld door psychiater John Pierrakos. Reich doceert dat een mens in meer of mindere mate onverwerkte ervaringen of ongewenste emoties onderdrukt of opslaat.
Het lichaam is de sleutel die kan leiden tot verwerking.
Pierrakos combineerde het denken over energie én het werken met de creatieve en spirituele kern van de mens.
Core Energetica neemt de gezonde creatieve en spirituele kern (core=kern) van elke mens als uitgangspunt.
Core Energetica vindt steeds verder een weg binnen het veld van professionele hulpverlening, omdat de therapie effectief is, een dynamische aanpak kent en de mogelijkheid geeft inzichten direct te integreren in persoonlijke groei en positieve verandering in het dagelijks leven.

Love brings you face to face with yourself. It’s impossible to love another if you can’t love yourself
John Pierrakos

Ik ben 3e jaars student aan de vierjarige beroepsopleiding tot Core Energetisch (lichaamsgericht) therapeut. Nice logoDe opleiding volg ik bij het Nederlands Instituut voor Core Energetica (NICE).
Onder supervisie van een ervaren Core Energetisch Therapeut behandel/begeleid ik cliënten.
Na een intake (waarin we kennis maken en de hulpvraag verkennen) spreken we een aantal sessies af waarin we met elkaar gaan werken. De sessies bespreek ik met mijn supervisor, om de begeleiding te optimaliseren.

José van HalWil je meer informatie of een afspraak maken?
Neem dan contact met me op.
Dat kan telefonisch: 06-48691465
of per mail: jose@coresse.nl

José van Hal

  
© 2024 Coresse | alle rechten voorbehouden | webdesign: Web & Print Varsseveld