Massagevormen

Ik maak in mijn praktijk gebruik verschillende massagevormen:

Klassieke massage

Door middel van strijkingen en knedingen worden spieren, weefsels en de huid gestimuleerd. Het heeft een positief effect op je bloedcirculatie, stofwisseling, hormoonhuishouding en psychisch welbevinden. Pijn verdwijnt of wordt minder, het geeft een ontspannen gevoel. 

Energetische massage

Een energetische massage gaat langzamer dan een klassieke massage en is meer gericht op je energiebanen en energiebalans.

Voetzonereflex massage

De voeten zijn een spiegel van het lichaam. Dat wat zich in je lichaam afspeelt kun je terugvinden in de voeten en omgekeerd. Door middel van een voetreflexmassage heb je ook contact en invloed op de corresponderende lichaamsdelen.

Holistic pulsing

Bij Holistic pulsing wordt je lichaam in een continu en wiegend ritme gebracht. Door die beweging kan je zenuwstelsel tot rust komen, waardoor er meer ruimte ontstaat om te voelen en te ontdekken wat er van binnen leeft. Het wordt vaak als zeer ontspannen ervaren.
Bij deze massagevorm hoeft er geen kleding uit.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een wat steviger massage. Het bestaat uit het rollen van de huid, waardoor het bindweefsel wordt gestimuleerd. Via zenuwwerking bestaat er een relatie en uitwisseling tussen organen, spieren, huid en skelet. Dat houdt in dat een bindweefselmassage ook invloed heeft op andere delen van je lichaam.

Polariteitsmassage

Door ons lichaam stroomt continu levensenergie. Deze energie loopt via 7 energiecentra (ook wel chakra’s genaamd) door je lichaam, tussen je kruin en je stuitje. Ieder chakra heeft zijn eigen functie, thema en eigenheid. Tijdens de massage wordt specifiek aandacht gegeven aan deze energiecentra.


  
© 2022 Coresse | alle rechten voorbehouden | webdesign: Web & Print Varsseveld