Ron Westerhof

Na mijn studie ben ik gaan werken in de financiële wereld. Zo rond mijn 35e jaar stelde ik mij de haast klassieke levensvraag: ‘Is dit het leven, is dit wat ik wil?’ Ik was op zoek naar mijn eigen/echte drijfveren, naar mijn core.
Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht bij de HVNA (Hogeschool Voor Natuurgeneeskunde Arnhem). Na een jaar maakte ik de overstap naar de Scholingsweg voor Klassieke Homeopathie in Almelo.
Een prachtige opleiding waar naast de benodigde theorie, filosofie en praktijk ook veel tijd werd ingeruimd voor persoonlijke ontwikkeling. Na 5 jaar opleiding heb ik mijn eigen praktijk geopend en heb met veel plezier praktijk gevoerd. Gaandeweg ontstond de behoefte naar een meer lichaamsgerichte aanpak. Minder in het hoofd en meer naar het voelen. Zo ben ik uiteindelijk bij Holos Academie voor Massagetherapie in Utrecht terecht gekomen. Een 4-jarige opleiding, met een holistische visie en als kern de eenheid van lichaam en geest. Ik heb met vallen en opstaan geleerd om naar mijn eigen lijf te luisteren, om mijn hoofd meer los te laten, om in het hier en nu te zijn.

'Loslaten is anders vasthouden'

Het is fantastisch dat ik al mijn ervaringen kan gebruiken in mijn praktijk en mensen mag begeleiden om naar hun lichaam te luisteren, om weer in balans te komen zodat de levensenergie weer vrij kan stromen.
Ik ben getrouwd met José. Zij studeert Core Energetica (lichaamsgerichte psychotherapie). Massagetherapie en Core Energetica sluiten nauw op elkaar aan. Het is fijn dat we kunnen samenwerken en onze ervaringen kunnen uitwisselen.

Mijn visie

Ik werk vanuit een holistische filosofie, de gehele mens is mijn uitgangspunt. Lichaam en geest zijn geen losse onderdelen die apart behandeld worden. Het fysieke en het geestelijke hebben continu invloed op elkaar en vormen één geheel. Dat wat zich fysiek laat zien en voelen heeft direct invloed op je geest en omgekeerd.
Massagetherapie is gericht op bewustzijn, wat heeft je lichaam je te vertellen? De eerste insteek is daarom ook niet het oplossen van een klacht, maar veel meer om het te beluisteren, om het te onderzoeken, wat heeft het je te vertellen, wat wil er gehoord worden?
Accepteren wat er is, zonder daar direct verandering in te willen aanbrengen is een basishouding die past bij massagetherapie. Daardoor komt er meer ruimte, kunnen klachten verdwijnen of hebben ze minder impact op je, ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Je kunt een consult beschouwen als een ontmoeting met jezelf. Het kan je ergens bewust van maken, inzicht geven, nieuwe wegen openen.

Coresse massage-therapie: laat je lichaam spreken!

  
© 2022 Coresse | alle rechten voorbehouden | webdesign: Web & Print Varsseveld