Massagetherapie

Bij massagetherapie krijgt de ontspannende massage langzaam aan een therapeutische karakter. Massagetherapie is meer gericht op bewustwording. Doordat de therapeut tijdens de massage de cliënt uitnodigt om te onderzoeken wat hij ervaart, biedt dat ruimte voor verdieping. Ontspanning is uiteraard van harte welkom, maar door ook aandacht te geven aan emoties, gedachten of gevoelens leer je de signalen van je lichaam beter te begrijpen.
In onze huidige maatschappij wordt er een groot beroep gedaan op ons hoofd; we worden overspoeld met informatie, opdrachten en keuzes. Er wordt veel van ons verwacht en/of we verwachten veel van ons zelf. Dit alles maakt dat we heel druk zijn (in ons hoofd) en het contact met ons lichaam vaak uit het oog verliezen.
Massagetherapie biedt je een moment om meer in contact te komen met je lijf, om te ontdekken dat er veel te voelen is waar je je niet bewust van bent. Wat vertelt je lichaam je, wat wil het je duidelijk maken?

Klachten drukken uit wat er bewust of onbewust van binnen in je leeft. Door daar met een open, vriendelijke en accepterende houding bij te zijn, kun je ontdekken wat jouw klacht je te vertellen heeft. Deze bewustwording geeft je inzicht in je processen en daardoor kun je de dingen op een andere manier gaan doen. Andere keuzes maken, meer bij jezelf blijven, bij wie jij in de kern bent.

Je eigen lichaamswijsheid is uitgangspunt van de behandeling. Als je vanuit je kern, vanuit je essentie kunt leven, dan wordt het leven lichter, gaat het als vanzelf.
Bij massagetherapie is massage het medium om met jezelf in contact te komen. De massagetherapeut is de begeleider, die vanuit een veilige omgeving steeds nieuwsgierig en met  respect aanwezig is. Een klacht wordt niet ‘weg gemasseerd’ maar beluisterd. Het is als het ware een ontdekkingsreis door je lichaam en geest, waarbij ik graag je reisbegeleider wil.

Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan contact op om samen op onderzoek te gaan.

  
© 2023 Coresse | alle rechten voorbehouden | webdesign: Web & Print Varsseveld